Skip to main content

UIT DE RAADSVERGADERING VAN 13-07-2017

De raadsvergadering die in hoofdzaak handelde over financiële stukken had in de beleving van onze fractie een hoog kwaliteitsgehalte. De discussies verliepen in een prettige sfeer.
De jaarrekening 2016 kreeg brede waardering voor de opzet en leesbaarheid en grote steun van de raad. De raad stemde unaniem vóór deze jaarrekening. De 1e bestuursrapportage 2017 is bedoeld om grotere afwijkingen te laten zien en te verklaren op de begroting van 2017. De fracties VVD en CMB stemden tegen en de overige fracties vóór de Berap 1.

De Kadernota kreeg in vergelijking met de beoordeling van dit document in voorgaande jaren duidelijk meer waardering door de fracties in de raad. Deze nota is het is het startpunt voor de begroting 2018, het jaar van de raadsverkiezingen. De kadernota nu laat vele wensen zien.  De begroting welke op het einde van 2017 aan de orde komt zal naar verwachting nog meer wensen laten zien. Keuzes maken binnen de afgesproken kaders is dan aan de orde.
Vóór de kadernota stemden alle fracties behalve de fractie CMB. Deze fractie onthield zich van deelname aan de stemming vanwege de toevoeging van het goedgekeurde amendement betreffende de aanleg van het rijwielpad in de Kapelaan Berixstraat.

Dit amendement van de coalitiepartijen DOS-Steins Belang en CDA voor de aanleg van het meest veilige fietspad tussen Meers en Stein in de Kapelaan Berixstraat kon rekenen op de goedkeuring van alle fracties met uitzondering van de VVD en de CMB fractie.