Exploitatieovereenkomst tussen de gemeente Stein en Steinerbos BV getekend

Zoals jullie misschien op de site van de gemeente Stein hebben gelezen is afgelopen maandag 25 februari 2019, de nieuwe 12 jarige exploitatieovereenkomst tussen de gemeente Stein en Steinerbos BV getekend. Op de site van de gemeente kunnen jullie een foto vinden van onze burgemeester, onze wethouder Gina van Mulken en directeur Steinerbos BV Bert Hillen die samen dit heugelijke feit weergeven. Met het sluiten van deze overeenkomst wordt het belangrijkste programmapunt van onze partij werkelijkheid. De afgelopen jaren is er door onze partij veel discussie gevoerd met andere coalitie en oppositiepartijen over de lange termijn toekomst van deze parel in wording van onze gemeente. Met deze belangrijke stap kan Steinerbos BV verder invulling gaan geven aan dé attractie binnen onze gemeente waar al onze inwoners en de inwoners van de omliggende regio trots op kunnen zijn.

Het is nu zaak om met elkaar uit te dragen dat iedere inwoner van Stein, na de lange en soms emotionele discussies in college, gemeenteraad en Algemene Vergadering van Aandeelhouders tevreden is met de koers die Steinerbos BV in de komende 12 jaar kan gaan varen. Een koers die moet leiden tot een regionaal financieel gezond recreatiepark voor jong en oud.

Het volledige bericht bij het sluiten van genoemde overeenkomst heb ik van de site van de gemeente gehaald en staat hieronder.

Geniet en wees trots op dit moment zou ik aan iedereen willen zeggen.

Fractievoorzitter Stein Belang

Noud Claessens

Exploitatieovereenkomst steinerbos steins belang 2019

Overeenkomst gemeente Stein en Steinerbos BV

Maandag 25 februari 2019

De gemeente Stein en Steinerbos BV gaan voor de komende 12 jaar een overeenkomst aan. Daar tekenden burgemeester Marion Leurs-Mordang, wethouder Gina van Mulken en directeur Steinerbos BV Bert Hillen voor. Dit betekent dat het Recreatiepark Steinerbos, het zwembad en de brasserie 12 jaar door Steinerbos BV uitgebaat blijven. Daarnaast wordt hiermee groen licht gegeven voor de start de doorontwikkeling van het park.

Binnenspeeltuin

Steinerbos BV gaat gefaseerd werken aan het businessplan dat in 2017 gepresenteerd werd aan de Steinse gemeenteraad. Aan de hand van dit businessplan moet het Recreatiepark Steinerbos nog aantrekkelijker en uitdagender worden voor inwoners en bezoekers van de gemeente Stein, maar ook daarbuiten. Wethouder Gina van Mulken: ‘Deze ontwikkelingen hebben naar verwachting een positief effect op de jaarlijkse exploitatiebijdrage van de gemeente ten behoeve van het binnen- en buitenzwembad. Daarnaast vormt een nieuwe binnenspeeltuin, als slechtweervoorziening, een belangrijke toevoeging aan het recreatiepark om een gezondere bedrijfsvoering mogelijk te maken.’ Steinerbos BV heeft het voornemen om deze in 2019 te realiseren.

Onderscheiden in de markt

‘Als we over een binnenspeeltuin beschikken, kunnen we ons met een totaalaanbod onderscheiden in de markt. We investeren de komende jaren in de belevingswaarde van het park, zodat het nog beter aansluit op de wensen van tegenwoordig’, aldus Steinerbos directeur Bert Hillen. Daarnaast zal een blotevoeten pad worden aangelegd en wordt achterstallig onderhoud in het park aangepakt. Het park is het hele jaar voor bezoekers geopend.

 

Actueel nieuws uit de regio (De Limburger)

LimburgerStein

© - Steins Belang.

/ brainy.nl \